söndag 27 juli 2008

SM, hingststation och sommarkurser samt horsetrainer

Så var det högsommar och man blir nästan tvungen att rid på nätterna för att hästarna skall orka.

Sen bloggen uppdaterats har bland annat följande hänt:

Emma och Marcus tävlade SM på Strömsholm. Stigandi och Svadilfari sköte sig utmärkt.
Emma ocgh svadilfari placerade sig mitt i startfältet i femgång och Marcus och Stigandi slutade efter en B-finalritt på lördagen på en slutgiltig 9:e plats. Ett resultat vi är väldigt nöjda med i den stenhårda konkurrensen.

Ett i övrigt vällyckat och trevligt SM.

Hemmma rullar arbetet hingststationen på. Totalt har vi betjänat 90 ston.
Glädjande är exporten utomlands växande och intresset runt om i Europa på G.
Den svenska hingstmarknaden verkar lite trögare. Men märks att konkurrensen även inom det området hårdnar för varje år.

Vi har mycket dräktigheter på första brunst vilket är bra både för stationen och för stoägaran som snabbt får hem sina ston. just nu går ett 20-tal ston här på Stenholmen för betäckning.
Till skillnad från förra året har vi i stort sätt inga problemston och väldigt få maiden ston. Däremot väldigt många fölston.

Årets första tredagars sommarridkurs är avklarad i dag. 18 glada deltagre har bokstavligten grillat under heta sommardagar. 2 ridpass om dagen och 2 teoriclinict har hunnit med sedan i fredags förmiddag.

Nästa helg kommer kurs omgång två. Vi hoppas på lika trevlig stämning men något mindre än 30 graders värme inför nästa kurs.

Om vi inte hittas någon annanstans på anläggningen så står vi säkert och kollar på någon häst på Stället senaste investering. Ett löparband för häst. Otroligt intressant att se hur hästarna jobbar samt vilken fantastisk effekt på dem i ridningen efteråt.

bilder från monteringen






































Inga kommentarer: